Powiatowa Biblioteka Publiczna

im. Zygmunta Krasińskiego w Ciechanowie

book
book

Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem

Autor: Zymonik, Zofia.




Podręcznik obejmuje wiedzę o zarządzaniu jakością produkcji i bezpieczeństwem produktu. Ma on charakter wielowymiarowy i interdyscyplinarny, zawiera m.in.; historię, filozofię i isotę jakości; normalizację (system zarządzania jakością według norm ISO serii 9000); metody i narzędzia wspomagające zarządzanie jakością; projektowanie strategii przedsiębiorstw z uwzględnieniem jakości,

środowiska oraz bezpieczeństwa i higieny pracy. Ta złożoność i interdyscyplinarność oznaczają, że menedżer odpowiedzialny za zintegrowane zarządzanie jakością, środowiskiem i bezpieczeństwem musi być wszechstronnie przygotowany i cechować się otwartością i kreatywnością na konkurencyjnym rynku.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Zofia Zymonik, Adam Hamrol, Piotr Grudowski.
Seria:Zarządzanie i Inżynieria Produkcji
Hasła:Bezpieczeństwo i higiena pracy
Bezpieczeństwo produktu
Zarządzanie jakością
Podręczniki
Adres wydawniczy:Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2013.
Opis fizyczny:333 s. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr. s. 319-327. Indeks.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Wstęp
  2. Rozdział 1. Historia, filozofia, istota jakości
  3. Rozdział 2. Pomiar i ocena jakości
  4. Rozdział 3. Zasady zarządzania jakością
  5. 3.1. Orientacja na klienta
  6. 3.2. Przywództwo
  7. 3.3. Zaangażowanie ludzi
  8. 3.4. Podejście procesowe
  9. 3.5. Podejście systemowe do zarządzania
  10. 3.6. Ciągłe doskonalenie
  11. 3.7. Podejmowanie decyzji na podstawie faktów
  12. 3.8. Wzajemnie korzystne powiązania z dostawcami
  13. Rozdział 4. Normalizacja
  14. Rozdział 5. Systemy oceny zgodności (bezpieczeństwo produktu)
  15. Rozdział 6. Samoocena - modele nagród jakości
  16. Rozdział 7. Koszty jakości
  17. Rozdział 8. Metody i narzędzia wspomagające zarządzanie jakością
  18. Rozdział 9. Kontrola, sterowanie i doskonalenie jakości
  19. Rozdział 10. System zarządzania środowiskowego
  20. Rozdział 11. System zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy
  21. Rozdział 12. Integracja normatywnych systemów zarządzania
  22. Rozdział 13. Projektowanie strategii przedsiębiorstwa z uwzględnieniem jakości, środowiska oraz bezpieczeństwa i higieny pracy

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Czytelnia
ul. Warszawska 34

Sygnatura: 005
Numer inw.: 36670
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.