Powiatowa Biblioteka Publiczna

im. Zygmunta Krasińskiego w Ciechanowie

book
book

Hodowla i użytkowanie drobiu





Odpowiedzialność:pod red. Jana Jankowskiego ; [aut. Marek Adamski i 28 pozostałych].
Hasła:Drób - hodowla
Podręczniki akademickie
Adres wydawniczy:Warszawa : Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, cop. 2012.
Opis fizyczny:543, [1] s., [19] s. tabl. kolor. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Naz. aut. na s. [3]-[4]. Bibliogr. przy rozdz. Indeks.
Przeznaczenie:Dla studentów kierunków: zootechnika, rolnictwo, weterynaria, technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo oraz bioinżynieria produkcji produkcji żywności, jak również dla nauczycieli szkół rolniczych, hodowców i producentów drobiu oraz pracowników przemysłu paszowego.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. 1. Znaczenie i uwarunkowania rozwoju drobiarstwa 15
  2. 2. Podstawy genetycznego doskonalenia drobiu 27
  3. 3. Podstawy żywienia drobiu 83
  4. 4. Budynki i ich wyposażenie 141
  5. 5. Wymagania środowiskowe ptaków użytkowych 165
  6. 6. Fizjologiczne podstawy rozrodu 183
  7. 7. Lęgi 227
  8. 8. Biotechnologia drobiu 261
  9. 9. Hodowla i użytkowanie kur nieśnych 279
  10. 10. Hodowla i użytkowanie kur mięsnych 305
  11. 11. Hodowla i użytkowanie indyków 325
  12. 12. Hodowla i użytkowanie gęsi 355
  13. 13. Kaczki 377
  14. 14. Bażanty 397
  15. 15. Strusie afrykańskie 411
  16. 16. Emu 419
  17. 17. Gołębie 431
  18. 18. Perlice 443
  19. 19. Przepiórki 459
  20. 20. Kuropatwy 469
  21. 21. Ekologiczna produkcja drobiarska 477
  22. 22. Bioasekuracja na fermach drobiu 491
  23. 23. Oddziaływanie ferm drobiarskich na środowisko 517 *

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Czytelnia
ul. Warszawska 34

Sygnatura: 636/639
Numer inw.: 36851
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.