Hodowla i użytkowanie drobiu
Odpowiedzialność: | pod red. Jana Jankowskiego ; [aut. Marek Adamski i 28 pozostałych]. |
Hasła: | Drób - hodowla Podręczniki akademickie |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, cop. 2012. |
Opis fizyczny: | 543, [1] s., [19] s. tabl. kolor. : il. ; 24 cm. |
Uwagi: | Naz. aut. na s. [3]-[4]. Bibliogr. przy rozdz. Indeks. |
Przeznaczenie: | Dla studentów kierunków: zootechnika, rolnictwo, weterynaria, technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo oraz bioinżynieria produkcji produkcji żywności, jak również dla nauczycieli szkół rolniczych, hodowców i producentów drobiu oraz pracowników przemysłu paszowego. |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- 1. Znaczenie i uwarunkowania rozwoju drobiarstwa 15
- 2. Podstawy genetycznego doskonalenia drobiu 27
- 3. Podstawy żywienia drobiu 83
- 4. Budynki i ich wyposażenie 141
- 5. Wymagania środowiskowe ptaków użytkowych 165
- 6. Fizjologiczne podstawy rozrodu 183
- 7. Lęgi 227
- 8. Biotechnologia drobiu 261
- 9. Hodowla i użytkowanie kur nieśnych 279
- 10. Hodowla i użytkowanie kur mięsnych 305
- 11. Hodowla i użytkowanie indyków 325
- 12. Hodowla i użytkowanie gęsi 355
- 13. Kaczki 377
- 14. Bażanty 397
- 15. Strusie afrykańskie 411
- 16. Emu 419
- 17. Gołębie 431
- 18. Perlice 443
- 19. Przepiórki 459
- 20. Kuropatwy 469
- 21. Ekologiczna produkcja drobiarska 477
- 22. Bioasekuracja na fermach drobiu 491
- 23. Oddziaływanie ferm drobiarskich na środowisko 517 *
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)