Powiatowa Biblioteka Publiczna

im. Zygmunta Krasińskiego w Ciechanowie

book
book

Gospodarka zapasami i magazynem. Cz. 1, Zapasy

Autor: Grzybowska, Katarzyna





Odpowiedzialność:Katarzyna Grzybowska.
Seria:Edukacja
Hasła:Gospodarka materiałowa
Gospodarka magazynowa
Podręczniki dla szkół zawodowych
Adres wydawniczy:Warszawa : Difin, 2010.
Opis fizyczny:287 s. : il. ; 23 cm.
Uwagi:U góry okł. podtyt.: podręcznik. Na okł.: Technik logistyk ; technikum, szkoła policealna.
Przeznaczenie:Dla osób kształcących się w zawodzie technik logistyk w technikach i szkołach policealnych.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Przedmowa
  2. Rozdział 1. Wprowadzenie do zarządzania zapasami
  3. 1.1. Przyczyny gromadzenia zapasów
  4. 1.2. Zapasy surowcowe i dystrybucyjne - podział
  5. 1.3. Struktura zapasu
  6. 1.4. Odpowiedzialność w zarządzaniu zapasami
  7. Rozdział 2. Rodzaje zapasów
  8. 2.1. Zapas cykliczny i inne poziomy zapasów
  9. 2.2. Zapas średni - jak go obliczyć?
  10. 2.3. Zapas zabezpieczający a poziom obsługi klienta
  11. 2.4. Zapas zabezpieczający - jak go określić?
  12. 2.5. Zapas zabezpieczający w przypadku zapasów rozproszonych
  13. Rozdział 3. Metody ustalania wielkości dostaw
  14. 3.1. Metody ustalania wielkości dostaw z zapas średni
  15. 3.2. Metoda maksymalnej dostawy
  16. 3.3. Metoda partia na partię
  17. 3.4. Metoda stałej wielkości dostawy
  18. 3.5. Metoda stałej częstotliwości dostaw
  19. Rozdział 4. Zarządzanie grupami zapasów. Selektywne zarządzanie zapasami
  20. 4.1. Analiza ABC
  21. 4.2. Analiza XYZ
  22. 4.3. Analizy ABC i XYZ
  23. Rozdział 5. Planowanie potrzeb materiałowych - system MRP
  24. 5.1. Formowanie planu produkcji wyrobów gotowych
  25. 5.2. Struktura wyrobu, specyfikacja wyrobu
  26. 5.3. Tworzenie głównego harmonogramu produkcji
  27. 5.4. Planowanie potrzeb surowcowych (materiałowych)
  28. Rozdział 6. Poziom obsługi klienta w zarządzaniu zapasami
  29. 6.1. Poziom obsługi klienta
  30. 6.2. Analiza zmienności i wielkości zapotrzebowania - jak określić charakter popytu?
  31. 6.3. Rodzaje popytu i cykl życia wyrobu
  32. 6.4. POK 1, POK 2
  33. úRozdział 7. Prognozowanie
  34. 7.1. Prognozowanie - zasady i wytyczne
  35. 7.2. Procedura prognozowania krótkotrwałego
  36. 7.3. Metody prognozowania dla popytu stałego
  37. 7.4. Metody dla popytu o charakterze trendu
  38. 7.5. Metody prognozowania dla popytu sezonowego
  39. 7.6. Śledzenie błędu prognozy
  40. Rozdział 8. Systemy sterowania zapasami
  41. 8.1. Systemy sterowania zapasami i zamówieniami
  42. 8.2. System ciągłego przeglądu
  43. 8.3. System okresowego przeglądu
  44. 8.4. System min-max
  45. 8.5. System zapasu jednookresowego
  46. Rozdział 9. Zarządzanie zapasami w przedsiębiorstwie i łańcuchu dostaw
  47. 9.1. Typowe wskaźniki oceny zapasów
  48. 9.2. Koszt zamówienia i utrzymania zapasów
  49. 9.3. Efekt byczego bicza w zapasach
  50. 9.4. Jak wyeliminować efekt byczego bicza? *

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Czytelnia
ul. Warszawska 34

Sygnatura: 658
Numer inw.: 36866
Dostępność: tylko na miejscu

schowek


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:



Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.