Produkty nowej generacji : wybrane zagadnienia
Odpowiedzialność: | pod redakcją Aleksandry Badory, Leszka Woźniaka. |
Hasła: | Innowacje Bezpieczeństwo żywnościowe Kosmetyki - bezpieczeństwo |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Difin, 2019. |
Wydanie: | Wydanie pierwsze. |
Opis fizyczny: | 235 stron : ilustracje ; 23 cm. |
Uwagi: | Bibliografia przy pracach. Streszczenie w języku angielskim. |
Twórcy: | Badora, Aleksandra. Redakcja Woźniak, Leszek. Redakcja |
Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- Rozdział 1. KOSMETYKI
- Marta Szulc, Aleksandra Badora
- 1.1. Innowacyjne produkty kosmetyczne
- 1.2. Innowacyjne opakowalnictwo kosmetyków
- 1.3. Logistyka i marketing produktów kosmetycznych
- Literatura
- Rozdział 2. NAPOJE ENERGETYZUJĄCE
- Julia Szyłkajtis, Aleksandra Badora
- 2.1. Napoje energetyzujące dostępne na rynku
- 2.2. Opakowania napojów energetyzujących
- Literatura
- Rozdział 3. PAPIEROSY KONWENCJONALNE I NOWEJ GENERACJI
- Julia Szyłkajtis, Aleksandra Badora
- 3.1. Papierosy dostępne na rynku
- 3.2. Opakowania papierosów
- Literatura
- Rozdział 4. BIOPRODUKTY ZIOŁOWE I ICH SUPLEMENTACJA
- Katarzyna Mrozowska, Aleksandra Badora
- 4.1. Charakterystyka suplementów diety
- 4.2. Wybrane rośliny w suplementach diety
- 4.3. Suplementy diety a wybrane choroby
- 4.4. Suplementy diety i ich skutki uboczne
- Literatura
- Rozdział 5. KWASY OMEGA I ICH SUPLEMENTACJA
- Joanna Szafranek, Aleksandra Badora
- 5.1. Kwasy omega
- 5.2. Źródła kwasów omega
- 5.3. Wzbogacenie żywności w kwasy omega
- 5.4. Aspekty zdrowotne kwasów omega
- 5.5. Produkty bogate w kwasy omega
- Literatura
- Rozdział 6. AKRYLOAMID I WWA W ŻYWNOŚCI
- Monika Flis, Aleksandra Badora
- 6.1. Akryloamid w żywności
- 6.2. WWA w żywności
- 6.3. Bezpieczeństwo żywności przetworzonej
- Literatura
- PODSUMOWANIE
- Aleksandra Badora, Leszek Woźniak
- STRESZCZENIE
- SUMMARY
- SPIS TABEL, RYSUNKÓW I FOTOGRAFII *
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)