Powiatowa Biblioteka Publiczna

im. Zygmunta Krasińskiego w Ciechanowie

book
book

Nowe style konsumpcji




W publikacji zwrócono uwagę na nowe drogi konsumpcji oparte na dietach nowej generacji i na zmianach w Piramidzie Żywieniowej. Omówiono korzyści płynące z konsumowania orzechów i suszonych owoców jako ważnych elementów nowych stylów żywieniowych. Wskazano na wady i zalety wzbogacania żywności w "pierwiastki życia" konieczne dla zdrowia człowieka. Zaakcentowano także znaczenie równowagi kwasowo- zasadowej w konsumowaniu

różnych rodzajów napojów, obecnych w dietach naszych czasów. Przeanalizowano również zachowania zakupowe konsumentów w kontekście łańcuchów logistycznych oraz jakości produktów żywnościowych spożywanych przez konsumentów. Niniejsza monografia przeznaczona jest zarówno dla studentów i ludzi nauki, zainteresowanych zmieniającymi się stylami konsumpcji wśród społeczeństw naszych czasów, jak również dla wszystkich czytelników zaangażowanych w nowe, zdrowe podejście do jakości życia. Autorzy niniejszej publikacji są przekonani, że książka ta wniesie nowy powiew i nowe spojrzenie na zdrowy, zbilansowany styl życia ludzi w XXI wieku.

Zobacz pełny opis
Odpowiedzialność:Aleksandra Badora, Krzysztof Kud, Magdalena Celińska, Oliwia Drążek, Emilia Klimkiewicz, Dorota Majewska, Anna Pasek, Agnieszka Snopek.
Hasła:Dietetyka
Odżywianie
Polska
Opracowanie
Adres wydawniczy:Warszawa : Difin, 2020.
Wydanie:Wydanie pierwsze.
Opis fizyczny:143, [1] strona : ilustracje, wykresy ; 25 cm.
Uwagi:Bibliografia, netografia na stronach 116-136. Streszczenie w języku angielskim.
Twórcy:Badora, Aleksandra. Autor

Celińska-Löwenhoff, Magdalena. Autor

Drążek, Oliwia. Autor

Klimkiewicz, Emilia. Autor

Kud, Krzysztof. Autor

Majewska, Dorota. Autor

Pasek, Anna. Autor

Snopek, Agnieszka. Autor

Przeznaczenie:Dla studentów i ludzi nauki.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Wprowadzenie
  2. Rozdział 1. Spożycie surowców roślinnych w unii europejskiej
  3. Rozdział 2. Diety nowej generacji
  4. Rozdział 3. Zmiany w piramidzie żywieniowej Polaków
  5. Rozdział 4. Suszone owoce i orzechy w zdrowej diecie człowieka
  6. Rozdział 5. Wzbogacenia żywności w pierwiastki chemiczne
  7. Rozdział 6. Napoje a równowaga kwasowo-zasadowa człowieka
  8. Rozdział 7. Logistyka produktów żywnościowych a zachowanie konsumentów
  9. Podsumowanie
  10. Bibliografia
  11. Spis tabel i rysunków
  12. Streszczenie
  13. Summary
  14. Noty o autorach

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Czytelnia
ul. Warszawska 34

Sygnatura: 613/614
Numer inw.: 37535
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.