

Zarządzanie kryzysowe : dobre praktyki
Odpowiedzialność: | Romuald Grocki. |
Hasła: | Zarządzanie kryzysowe Podręcznik |
Adres wydawniczy: | Warszawa : Difin, 2020. |
Wydanie: | Wydanie 2. |
Opis fizyczny: | 171 stron : fotografie, ilustracje, wykresy ; 23 cm. |
Uwagi: | Bibliografia, netografia na stronach 163-164. |
Forma gatunek: | Książki. Publikacje dydaktyczne. Publikacje naukowe. |
Dziedzina: | Zarządzanie i marketing |
Powstanie dzieła: | 2020 r. |
Przeznaczenie: | Dla służb centrów zarządzania kryzysowego i studentów kierunków inżynierii bezpieczeństwa. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
- * ROZDZIAŁ 1. ZARZĄDZANIE KRYZYSOWE
- 1.1. Kryzys i sytuacja kryzysowa
- 1.1.1. Pojęcia podstawowe
- 1.1.2. Fazy sytuacji kryzysowej
- 1.1.3. Kryteria warunkujące powstanie sytuacji kryzysowej
- 1.2. Źródła i przesłanki sytuacji kryzysowej
- 1.3. Definicja zarządzania kryzysowego
- 1.4. Proces zarządzania kryzysowego
- ROZDZIAŁ 2. DOBRE PRAKTYKI
- 2.1. Struktury
- 2.1.1. Struktury administracyjne
- 2.1.2. Struktury techniczne
- 2.2. Zarządzanie ryzykiem
- 2.3. Strategia działania
- 2.3.1. Kryterium czasu
- 2.3.2. Kryterium możliwości sił i środków
- 2.3.3. Kryterium skuteczności
- 2.4. Planowanie
- 2.4.1. Pojęcia podstawowe
- 2.4.2. Charakterystyka elementów planu
- 2.5. Standardowe Procedury Operacyjne
- 2.5.1. Podstawowe informacje
- 2.5.2. Struktura Standardowej Procedury Operacyjnej
- 2.6. Współdziałanie
- 2.6.1. Model/relacje
- 2.6.2. Pomoc międzynarodowa
- 2.6.3. Organizacja i realizacja pomocy międzynarodowej
- 2.7. Świadomość społeczna
- 2.7.1. Ocena ryzyka a świadomość
- 2.7.2. Szkolenia a świadomość
- 2.8. Ćwiczenia
- 2.8.1. Pojęcia podstawowe
- 2.8.2. Cele ćwiczeń
- 2.8.3. Scenariusz
- 2.8.4. Wymagania dotyczące ćwiczenia
- 2.8.5. Proces planowania ćwiczenia
- Zamiast podsumowania
- Bibliografia
- Słownik terminów i wyrażeń
- Wykaz fotografii, rysunków, tabel i wykresów
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)