Powiatowa Biblioteka Publiczna

im. Zygmunta Krasińskiego w Ciechanowie

book
book

Badania laboratoryjne w dietetyce





Odpowiedzialność:Anna Dittfeld, Damian Parol, Patrycja Pieszczek-Bober, Natalia Mogiłko.
Hasła:Analiza krwi
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
Dietetyka
Odżywianie
Wartości referencyjne (medycyna)
Opracowanie
Adres wydawniczy:Wrocław : Edra Urban & Partner, copyright 2024.
Opis fizyczny:XIV, 177, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia, netografia na stronach 104-105, 165-167. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacje fachowe.
Dziedzina:Medycyna i zdrowie
Powstanie dzieła:2024 r.
Twórcy:Dittfeld, Anna. Autor

Mogiłko, Natalia. Autor

Parol, Damian. Autor

Pieszczek-Bober, Patrycja. Autor

Odbiorcy:Dietetycy i żywieniowcy.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. * Wstęp
  2. Aspekty prawne
  3. Przydatne podstawy
  4. Ciśnienie tętnicze krwi
  5. Grupy krwi
  6. Niedokrwistość
  7. Elektrolity
  8. Gospodarka węglowodanowa
  9. Gospodarka lipidowa
  10. Układ wydalniczy
  11. Czynność wątroby
  12. Krzepnięcie krwi
  13. Ciała ketonowe
  14. Kwas moczowy
  15. Diagnostyka stanu odżywienia
  16. Diagnostyka niedoborów pokarmowych
  17. Tarczyca
  18. Celiakia
  19. Alergie i nadwrażliwość pokarmowa
  20. Markery stanu zapalnego
  21. Mocz
  22. Kał
  23. *

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Czytelnia
ul. Warszawska 34

Sygnatura: 616
Numer inw.: 37922
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.