

Badania laboratoryjne w dietetyce
| Odpowiedzialność: | Anna Dittfeld, Damian Parol, Patrycja Pieszczek-Bober, Natalia Mogiłko. |
| Hasła: | Analiza krwi Diagnostyka laboratoryjna (medycyna) Dietetyka Odżywianie Wartości referencyjne (medycyna) Opracowanie |
| Adres wydawniczy: | Wrocław : Edra Urban & Partner, copyright 2024. |
| Opis fizyczny: | XIV, 177, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm. |
| Uwagi: | Bibliografia, netografia na stronach 104-105, 165-167. Indeks. |
| Forma gatunek: | Książki. Publikacje fachowe. |
| Dziedzina: | Medycyna i zdrowie |
| Powstanie dzieła: | 2024 r. |
| Twórcy: | Dittfeld, Anna. Autor Mogiłko, Natalia. Autor Parol, Damian. Autor Pieszczek-Bober, Patrycja. Autor |
| Odbiorcy: | Dietetycy i żywieniowcy. |
| Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz |
- * Wstęp
- Aspekty prawne
- Przydatne podstawy
- Ciśnienie tętnicze krwi
- Grupy krwi
- Niedokrwistość
- Elektrolity
- Gospodarka węglowodanowa
- Gospodarka lipidowa
- Układ wydalniczy
- Czynność wątroby
- Krzepnięcie krwi
- Ciała ketonowe
- Kwas moczowy
- Diagnostyka stanu odżywienia
- Diagnostyka niedoborów pokarmowych
- Tarczyca
- Celiakia
- Alergie i nadwrażliwość pokarmowa
- Markery stanu zapalnego
- Mocz
- Kał
- *
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)